Bemutatkozás

Lelkes fiatalokból álló csapatunk 2010. januárja óta működik Ócsán.

Tevékenységünk a helyi kulturális élet erősítéséhez, a környezettudatos életmód népszerűsítéséhez és a közösségi élet élmények megosztásához köthető.

Képek

Hírlevél

RSS Iratkozz fel!

Elérhetőségeink

Cím: Ócsa, Üllői utca 13/a.

E-mail: life@indamail.hu

Telefon: 20/2580792

2013.02.14. 17:14 LIFE Admin

Elköltöztünk!

Kedves Olvasóink!


Egyesületünk blog.hu-s portálját és képtárát határozatlan időre szüneteltetjük. Friss hírekért, képekért és programokért kövessenek minket a facebook-on:

https://www.facebook.com/lenduletben

Csécsei Balázs

Szólj hozzá!

Címkék: life elköltöztünk ócsa


2012.09.12. 17:17 Tóth Anita

Élménybeszámoló: Így telt a nyarunk :)

A LIFE idei nyara meglehetősen eseménydúsan telt. Két városi programban is részt vettünk, és megrendeztük életünk első számháborúját.

Utóbbit nagy erővel reklámoztuk a facebook-on, de úgy tűnik, többeknek kedvét szegte az esős, szeles idő. Kis létszámú csapatunk ennek ellenére lelkesen vonult ki a helyszínre, a Berecz-tanyára, ahol néhány tagunk jóvoltából lobogó tűz várt bennünket, aminél jól esett melegedni kicsit. Nagyon örültünk, hogy két tizenéves fiúval is megismerkedtünk, akik a Nagy számháborút hirdető, aszfaltútra rajzolt nyilakat követve jutottak el hozzánk. Két játékot játszottunk, amit a képek tanúsága szerint mindenki élvezett. Voltak, akik életükben először számháborúztak, de a beszámolók alapján nem utoljára. Reméljük, legközelebb többen leszünk! A játék után paprikás krumplit főztünk, ettünk, beszélgettünk. Időközben a nap is kisütött.

Az augusztus 20-ai városi ünnepség után az Egressy Gábor Szabadidőközpont szervezett családi napot a hátsó kertjében, ahová mi egy kézműves-, arcfestő-, és egy társasjátéksátorral készültünk. Utóbbihoz a játékokat Kovács László, a Játékház tulajdonosa kölcsönözte nekünk. Az arcfestés most is nagyon népszerű volt, voltak gyerekek, akik még a programzárást követően is sorban álltak egy-egy mintáért. A kézműves asztalnál sokan készítettek virágos koszorút sásból, varrtak képet tulipánról és a Szent Koronáról. Az egészen aprók rajzolhattak, színezhettek nálunk. Bár nem voltak sokan a látogatók, úgy véljük, érdemes lenne hagyományt teremteni belőle, hiszen a programok meglehetősen színesek és színvonalasak voltak, és aki ott volt, nagyon élvezte.

Nyárzárásként-őszköszöntésként szeptember 1-jén részt vettünk a már hagyományosnak mondható Városi Vigasságon is. A célunk egyrészt az volt, hogy valami újjal jelenjünk meg, másrészt hogy a látogatók bepillantást nyerhessenek a LIFE tevékenységébe. Berendeztünk egy játéksátort, ahol helyet kapott egy csocsó asztal, és egy sörpadnyi, főként 2 személyes társasjáték. Úgy tűnik, az ócsai közönség szeret játszani, alig volt időszak, mikor akadt szabad játék. A csocsóasztalt rendszerint baráti társaságok vették birtokba, a társasokhoz viszont volt olyan, aki egyedül érkezett. Hamar találtunk neki játékpartnert, így jó alkalom volt ez az ismerkedésre is. Aminek különösen örültünk, hogy mindenféle korosztály érdeklődött, a 2 évestől egészen az 50-60 évesekig volt vendégünk, és mindenkivel jót beszélgettünk, szórakoztunk. A LIFE bemutatása céljából egy az életképeinket, tevékenységeinket bemutató fényképes paravánt állítottunk ki, és mivel szívügyünk a környezetvédelem, öko-kiadványokat is osztogattunk a közönségnek. Mivel a városi nap egyik legnépszerűbb programja a főzőverseny volt, mi is beneveztünk egy lecsóval. Díjat sajnos nem nyertünk, de reméljük, sok éhes pocakot sikerült jólesően teletömni :)

Összegezve a nyár eseményeit, a szokásosnál tevékenyebben, színesebben telt. Új emberekkel ismerkedtünk meg, és új programokkal is bemutatkoztunk, amit mindenképpen sikerként könyvelhetünk el. Ezek után az élmények után feltöltődve, új lendülettel kezdhetünk bele a következő LIFE-évbe, aminek reméljük, ti is részesei lesztek!

Tóth Anita

Szólj hozzá!

Címkék: programok kézműves egyesület life csocsó számháború arcfestés ócsa városi nap


2012.08.28. 17:33 LIFE Admin

Ifjúsági sátor a Városi Vígasságon!

A Lendületben az Ifjúság Egyesület az ócsai Városi Vígasságon ifjúsági sátorral várja a kedves érdeklődőket!

HÍVD KI A GYŐZTEST! - csocsóasztal
TÖBBET ÉSSZEL! - logikai játékok
MENNYIT FOGYASZTASSZ? - ökológiai lábnyom teszt

Továbbá a készlet erejéig lecsóval kínáljuk vendégeinket!

Időpont: 2012.09.01
Helyszín: Templom tér

LIFE Admin

Szólj hozzá!

Címkék: life csocsó lendületben városi ifjúság vígasság öko lábnyom


2012.07.26. 16:36 LIFE Admin

A Nagy Számháború!!!

Augusztus közepe kitűnő alkalom arra, hogy ismét kimenjünk a természetbe valami rendkívüli programot csinálni. Bizonyára sokan ismerik a számháborúnak nevezett klasszikus és izgalmas szabadtéri játékot.

Olyan 6 fős csapatok jelentkezését várjuk, akik ügyességükkel és jó stratégiájukkal készen állnak arra, hogy felvegyék a versenyt az ellenfél csapattal. Az esemény helyszíne a Berecz-tanya lesz, mely nem csak a játékunknak ad helyet, hanem egy jókora bográcsnak is! Itt az alkalom arra, hogy ezennel nem csak a számítógép előtt ülve, hanem élőben is megmutassátok, hogy ti vagytok a legjobb "akcióhősök"!

  • Időpont: 2012.08.11. (Szombat)
  • A játékra nevezés a helyszínen, nevezési díj nincs! 
  • 14:00-kor csoportos kivonulás az Akácos utcai buszmegállótól. 
  • Várható kezdés 15:00.
  • Kérjük, hogy erdei körülményekhez felkészülten gyere!
  • Ha nincs csapatod, a helyszínen szerzünk! ;)

    Figyelem! A játék hosszú nadrágban és zárt cipőben illetve 16 év felett ajánlott!

    Térkép: http://www.facebook.comphoto.php?fbid=388733644524909&set=oa.452335631454514&type=1&theater

LIFE Admin

Szólj hozzá!

Címkék: egyesület life lendületben számháború berecz ócsa


2012.06.17. 10:57 LIFE Admin

Nézzük együtt a Foci EB döntőjét!

Gyere és szurkoljunk együtt a 2012-es labdarúgó-Európa-bajnokság döntőseinek!

Helyszín: Culture Club Kávézó (Művházbüfé), Ócsa

Időpont: 2012.07.01.  20:00

A résztvevők között az félidő szünetében popcorn-t sorsolunk ki, illetve Foci-Kvízünk nyertesei hűsítő sörrel vághatnak neki a második félidőnek!

 

LIFE Admin

Szólj hozzá!

Címkék: foci futball life lendületben döntő eb művház